Η Ιστοσελίδα της Ζωγραφικής

mail: zografiki@zografiki.gr

Νοέμβριος 2016

Πίνακας του Πικάσο πουλήθηκε για περισσότερα από 63 εκατ. δολάρια

Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Ηράκλειτος: γνωμικά για να απελευθερωθεί το μυαλό μας

Γιατί μια είναι η σοφία: το να γνωρίζεις τη σκέψη που κυβερνάει όλα μέσα απ' όλα ἐὰν μὴ ἔλπηται ἀνέλπιστον οὐκ ἐξευρήσει, ἀνεξερεύνητον ἐὸν καὶ ἄπορον. Αν δεν ελπίζεις, δε θα βρεις το ανέλπιστο, που είναι ανεξερεύνητο και απλησίαστο. Ἡ φήσιν· ἀκοῦσαι οὐκ ἐπιστάμενοι οὐδ᾽ εἰπεῖν.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Η αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών στο δυτικό πολιτισμό: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στο Κεντρικό Κτήριο την έκθεση Η αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών στο δυτικό πολιτισμό. Από τη μινωική εποχή στον Μιχαήλ Άγγελο (1600 π.Χ. - 1600 μ.Χ.).

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 30 Νοεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου , μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Women / Γυναίκες: έκθεση του Σάββα Γεωργιάδη στη Γκαλερί Ευριπίδη

Χείλη βαθυκόκκινα και εξαγνιστικά, που εναγωνίως αναζητούν τη λύτρωση. Μυστικά που ακροβατούν μέσα στην εκκωφαντική σιωπή.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

ΓΥΖΗΣ: ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Γύζης: Ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα της Σχολής του Μονάχου. Εκπρόσωπος του Ακαδημαϊκού Ρεαλισμού που όσο ωρίμαζε ένωσε τον Ρεαλισμό με τον Ιδεαλισμό που πήγαζε από την νοσταλγία της πατρίδας του. Ο Νικόλαος Γύζης γεννήθηκε 1 Μαρτίου του 1842.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνουν οι Τέχνες στα παιδιά

Ο κόσμος γίνεται καλύτερος, όταν εκπαιδεύουμε καλύτερα τα παιδιά. 1. Οι τέχνες διδάσκουν στα παιδιά να κρίνουν σωστά τις ποιοτικές σχέσεις. Στις τέχνες είναι σημαντική η κριτική ικανότητα και όχι, όπως συμβαίνει με πολλά μαθήματα του προγράμματος σπουδών, οι σωστές απαντήσεις και οι κανόνες. 2.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017

Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδι

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

45 χρόνια Θέατρο ΣΤΟΑ: Έκθεση-αφιέρωμα στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 μια έκθεση-αφιέρωμα στο Θέατρο ΣΤΟΑ. To Θέατρο ΣΤΟΑ λειτουργεί από το 1971 στου Ζωγράφου.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Σελίδες

Εκτιμήσεις Έργων Τέχνης

Aναλαμβάνουμε εκτιμήσεις έργων τέχνης και πολυτίμων αντικειμένων. Οι εκτιμήσεις των έργων γίνονται σύμφωνα με τα στάνταρτ του America Association Of Appraisers και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασφαλιστικούς ή άλλους λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες: Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932576570 ή μεσω e-mail. Νικόλαος Τσιμπισκάκης ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ N.Y.U. (New York University).