Η Ιστοσελίδα της Ζωγραφικής

mail: zografiki@zografiki.gr

Αριστουργήματα των Ρούμπενς, Τιντορέτο εκπλάπησαν από μουσείο στη Βερόνα

Αριστουργήματα των Ρούμπενς, Τιντορέτο εκπλάπησαν από μουσείο στη Βερόνα

κλοπή

Ρώμη, Ιταλία
Δεκαπέντε πίνακες, μεταξύ των οποίων αριστουργήματα του Ρούμπενς και του Τιντορέτο, εκλάπησαν από το μουσείο Castelvecchio της Βερόνας από ομάδα μασκοφόρων που κατά τα φαινόμενα έδρασαν «κατόπιν παραγγελίας», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Φλάβιο Τόζι.

Τρεις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο του Καστελβέκιο, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και έναν ταμία και άρπαξαν τους πίνακες.

Στη λεία τους περιλαμβάνονται πορτρέτα που φιλοτέχνησε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ, ο Φλαμανδός Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, καθώς και έργα του Βενετσιάνου Τιντορέτο και των Πιζανέλο, Τζάκοπο Μπελίνι και Τζοβάνι Φραντσέσκο Καρότο.

Το μουσείο εκτιμά ότι η συνολική αξία των έργων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και πιστεύει ότι η «επιχείρηση» έγινε για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη συλλέκτη.

«Κάποιος τους έστειλε, ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ήξεραν ακριβώς που πήγαιναν» είπε ο Τόζι.

Το μουσείο διαθέτει φύλαξη όλο το 24ωρο, όμως οι δράστες έφτασαν στο κτίριο προς το τέλος της ημέρας, αφού είχαν φύγει οι επισκέπτες και πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εξήγησε εκπρόσωπος του δήμου, ο Ρομπέρτο Μπόλις.

«Δεν γνωρίζουμε αν οπλοφορούσαν, όμως άρπαξαν το όπλο του φύλακα» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο του συγκεκριμένο υπαλλήλου, αφού του πήραν και τα κλειδιά του.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα όταν ο φύλακας και ο ταμίας κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη μαρτυρία τους και με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις 48 κάμερες, μέσα και γύρω από το μουσείο, θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Προσθήκη νέου σχολίου

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Εκτιμήσεις Έργων Τέχνης

Aναλαμβάνουμε εκτιμήσεις έργων τέχνης και πολυτίμων αντικειμένων. Οι εκτιμήσεις των έργων γίνονται σύμφωνα με τα στάνταρτ του America Association Of Appraisers και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασφαλιστικούς ή άλλους λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες: Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932576570 ή μεσω e-mail. Νικόλαος Τσιμπισκάκης ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ N.Y.U. (New York University).